Спорт

Ангелина Топић одустала од финала Олимпијских игара: Србија се надала, али зглоб је пукао!

Српска атлетичарка Ангелина Топић неће наступити у недељном финалу скока увис на Олимпијским играма у Паризу, потврдила је путем друштвених мрежа
Ангелина Топић одустала од финала Олимпијских игара: Србија се надала, али зглоб је пукао!Getty © Cameron Spencer / Staff

Топићева се у петак пласирала у велико финале на својим првим Играма, али након што се претходно повредила током загревања.

Она је тада изврнула зглоб и упркос боловима, 19-годишњакиња је успела да обезбеди место у финалу. Ипак, због прелома десног зглоба, она неће моћи да тамо и наступи.

"Нажалост, то би било то од мог наступа на овим Олимпијским играма. Снимак је показао да је ипак дошло до озбиљније повреде, прелома у десном зглобу, и неће бити могуће да се појавим у великом финалу у недељу. Заиста сам веровала да ћу моћи да упркос свему изађем опет на борилиште, дала сам све да се изборим за њега, али ето, изгледа да на крају није било суђено, овог пута. Видимо се ускоро, нећу далеко", написала је Ангелина Топић на свом Инстаграм профилу.

Финале скока увис заказано је за недељу 4. август. Млада српска атлетичарка је до сада већ освајала две медаље на првенствима Европе, али ће бољу шансу на Олимпијским играма нажалост морати да причека до Лос Анђелеса 2028. године.

image