Спорт

Рвачи Србије зрели за велика дела: Добро смо се спремали, крајњи циљ је медаља

Репрезентативац Србије у рвању Мате Немеш изјавио је данас у Београду да се добро спремио за Олимпијске игре, као и да је крањи циљ медаља
Рвачи Србије зрели за велика дела: Добро смо се спремали, крајњи циљ је медаља© Tanjug/Olimpijski komitet Srbije

"Нисмо очекивали да идемо сва четворица, Каџаја је прошле недеље добио шансу. Срећни смо што идемо у толиком броју, добро смо се спремали од јануара. Били смо на европским и светским подијумима. Наравно, сви идемо по медаљу, то је крајњи циљ, а не само наступ на Играма. Честитам стрелцима који су освојили златну медаљу, мислим да су они отворили пут свим осталим спортистима. Мени су Олимпијске игре у Токију биле прве и био сам веома узбуђен, у овом тренутку немам тај притисак", рекао је Немеш на конференцији за медије коју је рвачка репрезентација Србије одржала на аеродрому "Никола Тесла" уочи одласка у Париз на Олимпијске игре.

Репрезентативац Србије у рвању Александар Комаров рекао је да су припреме добро протекле, као и да очекује да ће на Играма бити у доброј форми.

"Добро смо прошли припреме, почели смо годину добро. Очекујем да ћемо бити доброј форми, спремни смо. Видећемо како ће тамо бити", каже Комаров.

Михаил Каџаја је прошле седмице сазнао да ће добити прилику да наступа на својим другим Олимпијским играма, због повреде чешког рвача Артура Омарова.

"Били смо срећни кад смо чули да ћу ипак добити прилику да наступам на Играма. Идем у Париз да дам 100 одсто себе за олимпијску медаљу, не постоји други пут", истакао је Каџаја.

Селектор рвачке репрезентације Србије Стојан Добрев рекао је да очекује да његова екипа покаже потенцијал, као и да верује да ће се показати у добром светлу.

"Очекујемо да покажемо потенцијал, момци су добро расположени, тренирали су сваки дан за ОИ, тако да они знају шта да очекују и мислим да су спремни за велики успех. Верујем пуно у њих и желим им пуно среће и да покажу њихове могућности и мислим да ће бити све у реду", изјавио је Добрев.

Први од српских рвача на борилиште излази Георгиј Тибилов, који ће у понедељак наступити у категорији до 60 килограма.  У уторак наступа Комаров у категорији до 87 килограма, као и Каџаја у категорији до 97 килограма. Виктор Немеш ће на борилиште изаћи у среду и наступити у категорији до 67 килограма.

Рвачка репрезентација Србије је са четири представника у грчко-римском стилу једна од најбројнијих на Играма. Четворица српских рвача имају укупно 14 медаља са европских и светских првенстава.

image