Баскеташи Србије половични - пораз од Летоније, па победа над Пољском

Репрезентација Србије у баскету 3x3 поражена је у петак од селекције Летоније резултатом 21:14 у мечу петог кола на Олимпијским играма у Паризу, док је три сата касније у шестом колу убедљиво савладана Пољска 21:12

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Дејан Мајсторовић са седам поена, док је Страхиња Стојачић забележио пет. У селекцији Летоније истакли су се Карлис Ласманис и Францис Лацис са по осам поена.

Репрезентација Србије је на почетку меча повела 5:4, али потом Летонија прави серију 8:0 и долази у предност 12:5. Летонија је од тог тренутка све време одржавала предност и дошла до победе, а током читавог сусрета су чак шест пута погађали шутеве за два поена.

Већ три сата касније, "орлови" су поново изашли на терен, а овог пута су приказали далеко бољу игру, савладавши Пољаке 21:12. У овом дуелу је шут за два поена функционисао далеко боље, уз две двојке Стојачића и једне Мајсторовића.

Србија после шест кола има четири победе и два пораза. Летонија је победом над "орловима" загарантовала себи прво место, а уколико наша екипа у недељу савлада Литванију, она ће са друге позиције такође ићи директно у финале.