Спорт

Ђоковић иде по злато - Србија слави нову медаљу, нека га се пази Алкараз!

Србија слави другу медаљу на Олимпијским играма у Паризу, али и прво тениско финале на Играма које јој је донео најбољи тенисер у историји
Ђоковић иде по злато - Србија слави нову медаљу, нека га се пази Алкараз!Getty © Eurasia Sport Images / Contributor

Новак Ђоковић се пласирао у финале Олимпијских игара у Паризу, пошто је у полуфиналу савладао Италијана Лоренца Музетија 2:0, по сетовима 6:4, 6:2.

Најбољи тенисер свих времена тако је 16 година након првог наступа на Играма коначно успео да стигне до јединог великог финала у каријери које му је недостајало.

Ђоковић је у повремено доста нервозном мечу показао да проблем са десним коленом који је у четвртак доживео на мечу против Стефаноса Циципаса није правио превелике проблеме. Успео је да изађе на крај са агресивним Италијаном који га је не тако давно мучио до три ујутру баш на мечу Ролан Гароса.

Овог пута није било такве драме. Новак је у 10. гему првог сета направио брејк који му је донео предност, да би потом нервозан други сет обележило чак пет брејкова на старту сета. Три од тих пет били су за Новака, а када је успео да коначно сачува сервис гем, стигао је до недостижне предности.

Ђоковић ће у недељу играти у свом првом олимпијском финалу. Србији је већ донео медаљу, али још увек има велики задатак пред собом не би ли стигао до дуго очекиване златне медаље. Ривал ће му бити у овом тренутку можда и најбољи играч света, Карлос Алкараз, освајач последња два гренд слема.

image