Спорт

"Људи, у финалу сам" - Емотивни Новак послао моћну поруку: Идем на злато, одмах да кажем свима!

Новак Ђоковић је у финалу Олимпијских игара. Успео је напокон у томе у петом покушају, и тек у четвртом полуфиналу у каријери успео је да преброди препреку и стигне до саме завршнице
"Људи, у финалу сам" - Емотивни Новак послао моћну поруку: Идем на злато, одмах да кажем свима!Getty © Matthew Stockman / Staff

Победа против Лоренца Музетија 6:4, 6:2 донела му је резултат у каријери који га је тако често заобилазио, а у недељу ће у финалу играти против свог сада већ "старог" ривала, Карлоса Алкараза. 

Ђоковић је био изузетно емотиван после меча, још увек и сам једва свестан да је са 37 година успео да оствари оно што је покушавао од 2008. године.

"Тешко је сад сабрати све емоције. Пете Олимпијске игре, први пут сам прошао полуфинала, изгубио сам их три у каријери. Нећу да стајем овде, идем на злато, одмах да кажем свима. Нисам се задовољио овим, али морам да прославим онако како доликује. Обезбедио сам медаљу за Србију. Увек на себе стављам највећи притисак и све што сам до сада постигао, увек је остајало да нисам играо финале Олимпијских игара, да нисам донео Србији злато или сребро. Надам се да сам обрадовао навијаче", рекао је Ђоковић за Радио телевизију Србије.

На питање шта можемо да очекујемо од њега у недељу, Новак је показао да му није свеједно што је напокон у олимпијском финалу.

"Надам се да ће то бити најбоље моје издање до сада. Нисам изгубио још ниједан сет, није ни он. Знам шта представља тај изазов, најтежи сада сигурно. Али људи, у финалу сам Олимпијских игара, дозволите ми да славим", поручио је Ђоковић.

image