Спорт

Никола Карабатић навија за Ђоковића: Новак ми је велики узор, заслужио је да освоји злато у Паризу

Француски рукометаш Никола Карабатић изјавио је да му је Новак Ђоковић велики узор, као и да цела његова породица свим силама навија да најбољи тенисер у историји освоји златну олимпијску медаљу у Паризу
Никола Карабатић навија за Ђоковића: Новак ми је велики узор, заслужио је да освоји злато у ПаризуGetty © Catherine Steenkeste

Никола Карабатић на Олимпијским играма у Паризу игра своје последње мечеве у каријери и покушава да се са репрезентацијом Француске домогне четвртог олимпијског злата.

Карабатић је у дресу Пари Сен Жермена већ одиграо последњи клупски меч у каријери, који је својим приуством увеличао и Новак Ђоковић.

Српски тенисер у недељу игра финале Игара против Карлоса Алкараза, а Карабатић каже да му је жао што неће моћи да га бодри са трибина "Шатријеа".

"Жао ми је што не могу да дођем, јер и ми у недељу поподне играмо са Мађарском одлучујући меч за пролазак у четвртфинале. Али, породица Карабатић је највећи Ђоковићев фан и сви смо уз њега. Надам се да ће освојити олимпијско злато, заслужио је. Бори се, прави је узор за мене како се понаша, како тренира, како даје себе и сваки дан покушава да буде најбољи на свету. Проба различите варијанте тренинга да би сваког дана био све бољи. Велики ми је узор, много ми је значило када је дошао на моју последњу утакмицу за ПСЖ, тако да сам увек уз њега. Пошто сад нећу моћи дођем на његово финале, догодине га чекам на Ролан Гаросу. Тада више нећу играти рукомет и имаћу времена да га гледам", рекао је Карабатић за "Моцартспорт".

Никола има 40 година и после Игара иде у више него заслужену пензију, а планира да обиђе и Србију.

"Биће ми лепо! Да напокон уживам у пензији. Још не размишљам о томе, него само о томе да будем ту са екипом, да уживам у овим утакмицама, да се борим. Мени је ово сан, јер нисам могао ни да замислим да ћу са 40 година да играм на Олимпијским играма. Ту сам, уживам, иако нисмо добро почели, мени је лепо на терену, добро играм, све је супер. Прво ћу на одмор, да се мало проведем са породицом. План ми је да, поред осталог, одем мало у Србију и у Хрватску. А, за касније имам доста ствари у плану. Само, не мислим да ћу тако брзо да се вратим рукомету било као тренер или у некој другој улози", рекао је један од најбољих рукометаша у историји.

Француска у недељу игра против Мађарске и не сме да изгуби, уколико жели да настави такмичење на олимпијском турниру.

image