Победа и два пораза џудо микс тима - Србија остала без борбе за одличја

Џудо микс тим Србије (по три такмичарке и такмичара) забележио је једну победу и два пораза и тако остао без меча за бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу

Био је то први наступ Србије у џудо микс такмичењу, а српске џудоке и џудисти оставили су добар утисак.

Тим Србије, који су у Паризу чинили Милица Николић, Марица Перишић, Милица Жабић, Страхиња Бунчић, Немања Мајдов и Александар Кукољ, уписао је један тријумф и два пораза.

У првом дуелу, Србија је била боља од Холандије 4:2 и пласман у четвртфинале такмичења.

Поене за српски тим освојили су Страхиња Бунчић, Милица Жабић, Немања Мајдов и Александар Кукољ. Марица Перишић и Милица Николић су поражене од својих ривалки.

Ипак, уследио је пораз од најбоље светске екипе Јапана у четвртфиналу - 4:1.

На старту четвртфинала ипоном је Абе Хифуми победио Страхињу Бунчића, а затим је Низое Саки на исти начин савладала Марицу Перишић. Таканори Нагасе је ипоном победио Немању Мајдова и тако повећао на 3:0.

Милица Жабић је освојила поен за Србију пошто је победила Рику Такајаму ипоном, али је победу Јапану осигурао Арон Волф који је ипоном савладао Александра Кукоља.

Покушао је српски тим да се кроз реперсаж домогне меча за бронзу, али Бразил је био бољи и славио резултатом 4:1.

Кетлин Квадрос је донела први бод Бразилу победом над Марицом Перишић. Затим је предност Бразила дуплирао Рафаел Маседо који је ипоном победио Немању Мајдова. Милица Жабић је ипоном савладала Беатриз Соузу и тако смањила на 1:2.

На 3:1 за Бразил повећао је Рафаел Силва који је ипоном савладао Александра Кукоља. Победу Бразилу обезбедила је Рафаела Силва која је ипоном победила Милицу Николић.