Спорт

"Лавице" спавале 35 минута, па умало шокирале Шпанкиње

Кошаркашице Србије изгубиле су у трећем колу олимпијског турнира од Шпаније 62:70 и са друге позиције у групи одлазе у четвртфинале
"Лавице" спавале 35 минута, па умало шокирале ШпанкињеGetty © Gregory Shamus

Српске кошаркашице одиграле су најлошији меч на турниру, у једном тренутку имале 22 поена заостатка, али су у завршници збиле редове и на крају дошле до подношљивог пораза.

Обе екипе биле су са по две победе из прва два меча, па је победнику дуела награда била прво место у групи и номинално лакши ривал у четвртфиналу такмичења.

Шпанкиње су биле доминантне у већем делу сусрета – водиле су од првог до последњег минута, а у једном моменту изгледало је да ће "лавице" доживети катастрофалан пораз.

Ништа није полазило за руком екипи Марине Маљковић – ређали су се промашени зицери, шут за три поена био је изузетно лош, док су се фаулови у одбрани правили у погрешним тренуцима.

Шпанија је после прве деонице имала три поена предности, на полувремену девет, а после 30 минута игре на семафору је стајало 55:38 у корист ривалки.

На средини последње деонице Шпанија је имала 22 поена предности, а онда као да је нешто кврцнуло српским кошаркашицама, које су заиграле онако како знају и умеју.

Ивон Андерсон предводила је покушај преокрета, уз борбену петорку Ногић, Чађо, Ђорђевић и Крајишник, па је Србија у последњем минуту пришла на само шест поена минуса.

Ипак, то је био максимум, па су Шпанкиње са олакшањем на лицима привеле меч крају и дошле до треће победе на турниру и првог места у групи А.

Најефикаснија у шпанском тиму била је Марија Конде са 15 поена, Србију је предводила Ивон Андерсон са 18, док су по седам постигле Мина Ђорђевић, Анђела Дугалић и Јована Ногић.

Следи четвртфинале за српске кошаркашице, које су показале и да против фаворизованих екипа могу да буду изузетно равноправан противник.

Ко ће им бити ривал у четвртфиналу Игара "лавице" ће сазнати када се одиграју мечеви последњег кола у групама Б и Ц.

image