Атанасијевић и Подрашчанин се опраштају од Србије: Остављамо репрезентацију у добрим рукама

"Плава чета" остаје без двојице великих и важних играча, али како они сами поручују, у добрим је рукама

Александар Атанасијевић и Марко Подрашчанин после елиминације са олимпијског турнира опростили су се од одбојкаше репрезентације Србије.

"Мислим да остављамо репрезентацију у добрим рукама, с обзиром на то да су момци талентовани и да ће играти у добрим клубовима и напредовати", рекао је Подрашчанин који је потврдио да завршава са играњем за национални тим.

"Њихово време ће свакако доћи. Уживао сам играјући с њима и осећам се поносно."

Одбојкаши Србије су победили селекцију Канаде резултатом 3:2, по сетовима 16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16 у мечу последњег, трећег кола групе А на Олимпијским играма.

Србија није успела да избори пласман у четвртфинале, пошто је завршила као трећа у групи са три бода.

"Велики резултат је доћи на Игре после 12 година. Завршавам једно лепо путовање и једну лепу репрезентативну каријеру на најлепши могући начин. Скоро 20 година сам уживао у сваком дану и свакој утакмици."

Сјајни српски блокер сада ће се посветити неким другим стварима у животу.

"Време је брзо прошло и тешко ми је да поверујем да је крај. Међутим, као што сам рекао, породица је на првом месту. Имам двоје предивне деце и жену која ме увек чека код куће, тако да једва чекам да будем са њима. Ова победа за крај је заиста посебна."

"Дали смо све од себе да дођемо овде у Париз. Срце ми је испуњено", додао је Подрашчанин.

Репрезентативну каријеру завршио је још један српски одбојкаш – Александар Атанасијевић.

"Наша одлука да завршимо репрезентативну каријеру већ дуго важи и не повлачимо реч. Сматрамо да је дошло време да млађи момци преузму ову одговорност, наставе и унапреде мушку одбојку, те је врате на ниво из 2019. године. Када нешто радите толико дуго, постанете везани за то. Након 20 година у репрезентацији Србије, то је постало део мене", рекао је Атанасијевић.

Сматрам да ову прилику треба гледати као велику част и огромну прилику коју нам је пружила земља да се боримо за њу, додао је он.

"Никада нам ништа није било тешко, било је повреда, лоше и добре форме, али увек смо давали све од себе. Драго ми је што одлазимо уздигнуте главе, без обзира на нешто слабији пласман."

Селектор одбојкаша Србије Игор Колаковић изјавио је да је његовом тиму било важно да победом заврши олимпијски турнир.

"Дали смо све од себе и изузетно ми је драго што смо завршили турнир победом. Такође, посебно ме радује што су неки од момака који су најавили повлачење одиграли сјајан меч пун срца и емоција, преносећи те емоције на све нас. Иако смо испали са Олимпијских игара, сматрам да је победа од 3:2 пред препуном двораном против озбиљног противника попут Канаде, која је испред нас на светској ранг листи, најбољи могући завршетак турнира."

Он је истакао да је поносан на одбојкаше, који су показали карактер на дуелу са Канадом.

"Свима нам је било важно да се играчи који се опраштају опросте на овакав начин, и верујем да можемо бити испуњени упркос жалу што нисмо наставили турнир даље", закључио је Колаковић.