Спорт

Златне сузе Новака Ђоковића - испунио обећање, па раширио тробојку Србије!

Најбољи тенисер свих времена је као и увек до сада, успео да уради оно што је гласно говорио да жели. После 24 гренд слем трофеја, дошао је ред и да каже да је постао олимпијски шампион
Златне сузе Новака Ђоковића - испунио обећање, па раширио тробојку Србије!© Tanjug/Strahinja Aćimović

Новак Ђоковић је олимпијски шампион - чекао је 16 година од својих првих Игара у Пекингу, када је морао да се задовољи бронзом. Чекао је и као 37-годишњак напокон дочекао, у свом петом покушају.

Најбољи тенисер свих времена стигао је до златне медаље за Србију, јединог великог успеха који му је измицао из руку, а када је и коначно поразио Карлоса Алкараза - уследиле су сузе злата вредне.

Сузе које су одјекнуле до Београда и Србије, и свих крајева у којима Срби живе, јер Новак Ђоковић је урадио оно што је годинама храбро говорио да жели. И као и све пре тога, и то обећање је Новак испунио.

Пао је на шљаку стадиона "Филип Шатрије" и завршио у сузама. Камере су забележиле и дрхтање његових руку, али и велико славље са српском тробојком коју је поносно раширио на сред терена.

Отишао је и у свој "бокс" да прослави велики успех са својом породицом и својим тимом, а о овим кадровима у Паризу ће се још дуго причати!

image