Спорт

"Коначно си успео, пријатељу": Новаку на злату честитали званичници, али и тениска легенда

Новак Ђоковић је постао олимпијски шампион, победивши Карлоса Алкараза у спектакуларном финалу Олимпијских игара у Паризу и тако потврдио да је најбољи тенисер свих времена
"Коначно си успео, пријатељу": Новаку на злату честитали званичници, али и тениска легендаGetty © Diego Souto / Contributor

Велика победа 37-годишњака из Београда одјекнула је широм света, а честитке на рачун Ђоковића и златне медаље освојене за Србију стижу са свих страна.

Новаку је на успеху честитао председник Републике Србије Александар Вучић.

"Најискреније честитке Новаку Ђоковићу, највећем тенисеру у историји овог спорта, на освојеној златној олимпијској медаљи у Паризу. Злато које сија на вашим грудима испунило нам је срца поносом. Ваша врхунска игра, посвећеност и изузетан таленат који сте поново потврдили, учинио је да још једном испишете историју, а неуморни рад, несаломиви дух, борбеност, спремност на одрицање, патриотизам и вредности које баштините су за пример свима."

Своје честитке исказао је и председник Републике Српске Милорад Додик.

"Честитам нашем Новаку Ђоковићу на олимпијском злату и медаљи која му је недостајала у каријери. Показао си шта у спорту значе борбеност и жеља. Српски народ је поносан на тебе и чињеницу да је најбољи тенисер свих времена међу нама", истакао је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

А честитке стижу и из света спорта.

"Импресиван си, Новаче. Огромне честитке теби и Србији", написао је дански тенисер Холгер Руне, док се огласио и Хуан Мартин Дел Потро.

"Коначно си успео, пријатељу! Невероватан си. Идемо!", биле су речи Аргентинца, који је 2016. године и расплакао Ђоковића на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру када га је савладао у првом колу.

Одушевљена је била и белоруска тенисерка Викторија Азаренка.

"Ох вау. Новак је освојио све што постоји у нашем спорту. Каква легенда! Невероватно! Браво. Вау, вау, вау!"

"То је то за мене... Новак Ђоковић, неприкосновени најбољи тенисер свих времена", написао је бивши амерички тенисер Марди Фиш. А из САД је стигла и честитка Метјуа Меконахеја, холивудског глумца и Новаковог пријатеља.

"Највећи икада осваја злато. Честитке, Новаче", написао је Меконахеј. На крају, Нолету су на успеху честитали и ФК Црвена звезда, ФК Партизан, капитен кошаркаша Србије Богдан Богдановић и још многи други.

"Никад не потцењујте срце шампиона! Највећи свих времена - Новак Ђоковић", написао је Богдановић на друштвеним мрежама.

image