Застава Русије коначно на Олимпијским играма - појавила се само због Јелене Исинбајеве

Организатори преноса атлетике на Олимпијским играма у Паризу показали су руске заставе на графикама наспрам рекорда двоструке олимпијске шампионке Јелене Исинбајеве

Пре почетка такмичења у скоку мотком за жене, појавила се графика која приказује светске и олимпијске рекорде које држи Исинбајева. Светски рекорд од 5,06 метара постављен је на турниру у Цириху 2009. године, а олимпијски рекорд (5,05 метара) на Играма у Пекингу 2008. године.

И док је застава Русије практично забрањена у Паризу, због одлуке Међународног олимпијског комитета да се тамошњим спортистима дозволи наступ искључиво као неутрални, без руске заставе и химне, па чак и без учешћа у свечаном дефилеу на отварању Игара, сада је у преносу она коначно била присутна.

На званичном сајту Олимпијских игара, у рубрици женских рекорда у скоковима с мотком, остављене су и руске заставе наспрам достигнућа Исинбајеве.

Олимпијске игре се одржавају у Паризу од 26. јула до 11. августа. На овим Играма услед казне МОК-а учествује тек 15 руских спортиста у пет спортова: седморо тенисера, троје кануиста, троје бициклиста, један скакач на трамполини и један пливач.

Иначе, као део казне МОК-а, ни медаље које освоје спортисти из Русије не приказују се у коначној табели свих освојених медаља.