Спорт

Француска и Шпанија у финалу Олимпијских игара: Анријев тим преживео, Матета је јунак

Две европске селекције уписале су тријумфе против афричких тимова, па их у петак очекује меч за златну медаљу
Француска и Шпанија у финалу Олимпијских игара: Анријев тим преживео, Матета је јунакGetty © Koji Watanabe / Contributor

Фудбалска репрезентација Француске пласирала се у финале Олимпијских игара, пошто је у полуфиналу после продужетака победила селекцију Египта резултатом 3:1.

Египат је повео у 62. минуту поготком Махмуда Сабера, а јунак Француза био је Жан-Филип Матета головима у 83. и 99. минуту.

Коначан резултат поставио је Мајкл Олис у 108. минуту, који је тако селекцију Тјерија Анрија довео у финале које ће играти пред својом публиком. Иначе, Египат је од 92. минута играо са играчем мање, пошто је Омар Фајед добио други жути картон.

Понедељак је био лош дан за афрички фудбал и у другом полуфиналу, пошто је и Мароко доживео пораз у борби за финале. Шпанија их је савладала савладала 2:1 и то после преокрета. Мароко је повео голом Софијана Рахимија у 37. минуту из пенала, да би Фермин Лопез изједначио у 66. минуту. Победоносни погодак постигао је Хуанлу Санчез у 85. минуту.

Тако ће Француска и Шпанија играти за златну медаљу у петак 9. августа, док ће за бронзу дан раније играти Мароко и Египат.

image