Спорт

Пешић: Некада су потребне и овакве утакмице, показали смо понос и карактер

Селектор кошаркашке репрезентације Србије након победе над Аустралијом у четвртфиналу Олимпијских игара, истакао је да је Србија одиграла два различита полувремена, али и да је показала понос и карактер
Пешић: Некада су потребне и овакве утакмице, показали смо понос и карактерGetty © Daniel Kopatsch

"Орлови" су извели највећи преокрет у историји Олимпијских игара.

Србија је славила након 24 поена заостатка и на крају са 95:90, после продужетка савладала Аустралију.

"Свака елиминациона утакмица је тешка са менталног, психичког аспекта. Иако већина мисли да је много важно да будеш опуштен и доносиш одлуке приликом напада са дозом самопоуздања, ипак је тотално обрнуто. Нама се први пут десило да смо поклекли под притиском. Ноге су нам отказале. Нисмо стизали ни фаул да направимо. Не само зато што су они фантастични… Милс је дао 20 поена за полувреме, а после до краја шест. Подбацили смо у одбрани. Гледали смо један у другог, а они су то искористили. Напали су наше спољне играче на ивици фаула. Не кажем да је то увек био фаул, можда није никад, али ми нисмо проналазили решење за агресивну одбрану. Само смо пратили њихову игру на терену", рекао је Пешић.

Селектор Србије је потом нагласио да је Србија потпуно другачије ушла у друго полувреме, као и да је показала понос и карактер.

"Сва је срећа да у кошарци постоје два полувремена. Успели смо да се саберемо и видимо шта би могли да урадимо. Показали смо понос и карактер. Не знаш шта је боље? Да лоше почнеш па да победиш, или да држиш континуитет током целе утакмица па победиш. Ја сам за ово друго, али некада је добро да доживиш овакву утакмицу, на оваквом турниру. Аустралија је фантастична екипа. Да нисмо променили одбрану и показали жељу изгубили би. Онда би кренуло да се објашњава зашто смо изгубили. Тренер није узео тајм-аут, требало је да држи Јокића 50 минута на терену… Онда сигурно добијамо. Ја волим критике".

Никола Јовић није био у протоколу за меч против Аустралије, али није искључено да буде спреман за следећи меч.

"Јовић није могао данас. Мало је боље, сутра ћемо да видимо", рекао је Пешић.

image