Спорт

Гвидети преузео одговорност после дебакла: Љутите се на мене, ово је последњи пут да водим Србију

Италијански стручњак Ђовани Гвидети изјавио је у Паризу да више неће бити селектор женске одбојкашке репрезентације Србије
Гвидети преузео одговорност после дебакла: Љутите се на мене, ово је последњи пут да водим Србију© Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Гвидети је преузео одговорност за пораз Србије од Италије у четвртфиналу Олимпијских игара у Паризу.

Женска одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале, пошто је изгубила од Италије 3:0, по сетовима 26:24, 25:20, 25:20.

"Изгубили смо од противника који је играо боље од нас. Надали смо се медаљи, испадање сада није оно што смо желели", почео је Гвидети.

"Ово је лош резултат за Србију. Последња утакмица не би требало да узме све што је ова екипа урадила. Будите љути на мене, а не на играчице. Донеле су Србији много успеха. На мени је да будем кривац, одбојкашице нису заслужиле."

Он је истакао да је преломни тренутак сусрета био тесно изгубљени први сет.

"Били смо добри у првом сету, али нисмо га затворили. После смо се распали брзо, имали смо слабости које нисмо могли да сакријемо. Италија је после била опуштенија. Жао ми је што нисмо одиграли боље. Нисмо се борили како Србија може да се бори. Неприхватљиво је не искористити овакву предност."

Гвидети је изјавио да је његов уговор са ОСС истекао.

"Мој уговор је истекао, верујем да је ово био мој последњи меч. Србија има много сјајних играчица, одиграли смо добре пријатељске утакмице. У Паризу нисмо играли лоше, али ни сјајно", закључио је Гвидети.

image