Аустралијанке показале класу, Маринине "лавице" заустављене у четвртфиналу Игара

Женска кошаркашка репрезентација Србије није успела да се трећи пут узастопно пласира у полуфинале олимпијског турнира, пошто је убедљиво поражена од селекције Аустралије – 67:85

Аустралијанке нису дозволиле репризу мушког четвртфинала на Играма у Паризу и сигурном игром стигле су до убедљивог тријумфа против Србије и пласмана у полуфинале.

Кошаркашице Србије одиграле су прилично лош меч, или боље речено Маринине "лавице" бориле су се онолико колико су им противнице дозволиле.

Аустралија је контролисала игру и резултат од почетка до краја меча и дошла до заслуженог тријумфа.

Српске кошаркашице нису се снашле против снажног, брзог и прецизног аустралијског тима, али су успеле да избегну резултатски дебакл.

Већ после прве деонице било је очигледно да је Аустралија квалитетнији и концентрисанији тим, а предност ривалки после 10 минута игре био је седам поена.

До полувремена минус "лавица" отишао је на 16 поена, а онда је уследила маестрална четвртина Аустралије, која је у једном тренутку имала 28 поена предности.

Србија је покушала немогући преокрет, Ногићева и Дугалићева покушале су тројкама да врате екипу у живот, али је Аустралија увек имала спреман одговор, најчешће преко Алане Смит и Кејле Џорџ.

Последња деоница протекла је мирно, Аустралија је чувала убедљиву предност, а изабранице Марине Маљковић спустиле су разлику испод 20 поена.

Најефикаснија у победничком тиму била је Алана Смит са 22 поена, по 18 су додале Џејд Мелбурн и Кејла Џорџ.

У српском тиму истакла се Јована Ногић са 17 поена, Анђела Дугалић додала је 14, а Ивана Раца 10. Потпуно је подбацила Ивон Андерсон, која је постигла 6 поена, али имала чак 5 изгубљених лопти.

Србија није успела да се оде у треће узастопно олимпијско полуфинале, док ће се Аустралијанке за пласман у финале борити против победница дуела између САД и Нигерије.