Неуспех српске атлетике - и Вилагош и Бибић без финала на Олимпијским играма

Репрезентативка Србије у атлетици Адриана Вилагош није успела да се пласира у финале у бацању копља на Олимпијским играма у Паризу, док је Елзан Бибић остао без пласмана у финале у трци на 5.000 метара

Вилагош је освојила 13. место у квалификацијама хицем од 60,49 метара. Пласман у финале је обезбедило 12 такмичарки, те је она остала прва "испод црте".

Најбољи резултат у квалификацијама имала је Пољакиња Марија Андрејчик, која је копље бацила 65,52 метра. Поред Вилагош, до финала није стигао ни Елзан Бибић.

Бибић је у првој квалификационој групи заузео 14. место, пошто је 5.000 метара истрчао за 14 минута, 14 секунди и 46 стотинки. Пласман у финале изборило је осам најбољих. Најбрже време у првој квалификационој групи имао је Норвежанин Нарве Гиље Нордас (14:08.16).

Ово значи да је Србија сада остала без иједног атлетичара у Паризу, као и да се ниједан српски атлетичар није такмичио у финалу. Претходно су у квалификацијама испадали Ивана Шпановић и Милица Гардашевић у скоку удаљ и Армин Синанчевић у бацању кугле.

Једини пласман у финале обезбедила је Ангелина Топић у скоку увис, али она није имала среће да је доживела прелом зглоба, који ју је спречио да се умеша у борбу за медаље.