Спорт

Станојевић: Партизану потребан добар резултат у Европи да подигнемо самопоуздање

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је да је црно-белима потребан добар резултат против Лугана да би екипа подигла самопоуздање
Станојевић: Партизану потребан добар резултат у Европи да подигнемо самопоуздање© FK Partizan

Фудбалери Партизана играће у четвртак од 20.00 часова против Лугана први меч трећег кола квалификација за Лигу Европе.

"Нови двомеч са жељом да пробамо да изборимо групну фазу у Европи. Нисмо се добро показали у прошлом двомечу, били смо лоши. Очекује нас тешка утакмица, надам се најбољем. Спремно дочекујемо меч са Луганом", рекао је Станојевић на конференцији за медије, који је похвалио Швајцарце.

"Уиграни су, покретљиви, нападају на разне начине. Биће за нас више простора, свесни смо да нас чека тешка утакмица, пошто се налазе у доброј форми. Напредовали смо у неким сегментима, задовољан сам издањима у домаћем првенству, извукли смо поуке. Потребан нам је добар резултат у Европи да бисмо подигли самопоуздање", оценио је Станојевић.

Он је рекао да од играча Партизана мора да направи тим, који ће да побеђује у домаћем првенству и у Европи.

"Ова екипа има добре играче, али нема добар тим. Покушавам да направим додатну селекцију. Мој задатак је да направимо тим, немамо времена, али то је тренутна реалност. Некад не можете да изведете најбољи тим, имате много фактора. Потребно ми је време, тим мора да има карактер победника. Потребно нам је још нових играча, клуб ради на томе. Недавно је стигао Жоао Грималдо, потребно му је време да се адаптира", навео је Станојевић.

Он је рекао да разуме очекивања присталица црно-белих.

"Не можемо много да мењамо, али нешто ћемо променити. Тешко да ће Матеус Салдања и Ђорђе Јовановић да играју заједно. Ако гледамо реноме Партизана и Лугана, наравно да смо фаворити. Данас сви улажу и напредују. Знате како су наше екипе пролазиле са Јанг Бојсом", закључио је Станојевић.

Реванш дуел биће одигран 15. августа у Швајцарској.

image