Спорт

Невероватан посао Атлетика - Алварез и Галагер су нове "јорганџије"

Доскорашњи фудбалери Манчестер ситија и Челсија - Хулијан Алварез и Конор Галагер, нова су појачања Атлетико Мадрида
Невероватан посао Атлетика - Алварез и Галагер су нове "јорганџије"Getty © Omar Vega

Информацију је потврдио трансфер експерт Фабрицио Романо, уз своју препознатљиву фразу: "Идемо".

Алварез је већ неко време наговештвао да није задовољан у Манчестеру, како третманом и улогом у Ситију, тако и временским условима у енглеском граду.

ПСЖ се први истакао као фаворит и кандидат за Алварезове услуге, али је Атлетико реаговао брзо и одлучно у жељи да га доведе у своје редове.

Према писању новинара "Скај спорта", тим из Мадрида је прво договорио услове са Ситијем, а потом у неколико наврата мењао понуде и уговор за талентованог аргентинског фудбалера.

На крају је договорена петогодишња сарадња, односно уговор до 2029. године, а Атлетико ће Ситију платити 75 милиона евра, плус 20 милиона кроз разне бонусе.

Тако ће фудбалер који има 24 године и који је освојио Светско првенство са Аргентином, постати рекордна продаја "грађана".

Нису се "јорганџије" зауставиле на довођењу велике наде аргентинског и светског фудбала, већ су довели и фудбалера из редова Челсија.

Конор Галагер је већ у Мадриду, где је прошао медицинске прегледе пред потпис уговора са тимом који са клупе предводи Дијего Симеоне.

Дете Челсија ће у Атлетико прећи за суму од 42 милиона евра.

image