Спорт

Леброн и Кер хвалили Србију: Знали смо да ће бити тешко, они су увек међу најбољима на свету

Тренер кошаркашке репрезентације САД Стив Кер и најискуснији амерички репрезентативац Леброн Џејмс изнели су своје утиске након полуфиналном меча са Србијом на Олимпијским играма у Паризу
Леброн и Кер хвалили Србију: Знали смо да ће бити тешко, они су увек међу најбољима на светуGetty © John Walton - PA Images

Американци су након драматичне завршнице успели да савладају Србију и изборе пласман у финале Игара у Паризу.

Након меча, Стив Кер и Леброн Џејмс похвално су причали о репрезентацији Србије.

"Тешка утакмица, то смо очекивали. Србија је јако добар тим са добрим тренером. Тешко је победити један тим у три наврата, а два пута на овом турниру", изјавио је Стив Кер, селектор Америке.

"Играли су феноменалну утакмицу, нисам очекивао три тројке Аврамовића у првом полувремену", додао је стручњак.

Додао је тренер САД и Голден Стејта, да је поносан што је био део оваквог меча.

"Ово је једна од најбољих кошаркашких утакмица у историји овог спорта и поносан сам што сам био део ње. Пресудио је наш моментум, притисак је урадио своје, увек ми буде жао тима који изгуби. Видео сам српске играче како плачу, урадили су све, дали све да победе, али нису успели."

"Био сам забринут током меча. Никола Јокић је најбољи играч на планети, а српска репрезентација је увек међу најбољима на свету. Губили смо дуго, али имали тачно толико времена да се вратимо и победимо", закључио је Кер.

Леброн Џејмс је истакао да је знао да ће Србија бити можда и најтежи противник на турниру.

"Знали смо колико ће бити изазовно. Знали смо да ће нас натерати на најтежи меч у досадашњем току турнира. Био је ово сјајан меч и одлична наша тимска партија", први су утисци Леброна након меча.

"Рекао сам момцима да ће нас добрано намучити и тестирати. Тако мора и треба да буде. Ми смо на једну утакмицу далеко од нашег коначног циља. Радујем се утакмици за злато против Француске."

Прокоментарисао је један од најбољих кошаркаша у историји овог спорта, учинак Николе Јокића и његовог дуела са Џоелом Ембидом.

"У питању су два најбоља центра у данашњој кошарци. Обојица су сјајни и показали су колико вреде и зашто су ту где јесу", закључио је Џејмс.

 

image