Спорт

Јавни протест Италијана због лошег суђења – окренули леђа током химни, играли намерно с играчем мање

Све је више спортова у којима судије нису на нивоу највећег спортског такмичења на свету
Јавни протест Италијана због лошег суђења – окренули леђа током химни, играли намерно с играчем мање© Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Ватерполисти Италије су против Шпаније окренули леђа током интонирања химни и прва четири минута су намерно одиграли са играчем мање, а све у знак протеста због суђења на четвртфиналном мечу против Мађарске.

Италијани су изразили протест након полуфинала у којем верују да су оштећени.

Они су поражени после петераца од Мађарске, а меч су обележиле и спорне одлуке двојице арбитара, па је уследила и жалба на суђење Адријана Александрескуа и Веселина Мишковића.

Највише пажње изазвала је одлука код изједначијућег гола Италије. Кондеми је погодио за 3:3, а након упућеног шута десном руком је закачио Јаншика по лицу.

Судије су након консултација са ВАР технологијом поништиле гол Италијана и досудиле "бруталити". Италијани су тражили да се утакмица поништи или да се од спорног тренутка одигра наставак меча.

Међутим, жалба је одбијена, Италијани су поражени и морали су у доигравање за пласман од 5. до 8. места.

Због тога су у утакмици против Шпаније, која реално не значи ниједној од селекција, протест исказали на себи својствен начин.

Током интонирања химни окренули су леђа заставама, а прва четири минута су намерно играли са играчем мање.

Шпанци су бројчану предност искористили и дошли до четири гола предности, која су сачували до краја и тријумфовали резултатом 11:9.

У полуфиналу се састају Мађарска и Хрватска, односно Србија и Сједињене Америчке Државе.

image