Србија је несаломива - ватерполисти потопили Америку, иду по треће олимпијско злато у низу!

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале Олимпијских игара, пошто је у полуфиналу савладала Сједињене Државе 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)

Олимпијски шампиони из Рио де Жанеира и Токија тако ће имати прилику да у недељу освоје и трећу златну медаљу у низу и поново одбране трон.

Пулени Уроша Стевановића наставили су са одличним партијама у нокаут фази, након велике победе против Грчке у четвртфиналу, пошто су готово читав меч против Американаца били у предности.

САД су имале предност само у првој деоници, а онда су "делфини" преузели контролу меча, пре свега са четири поготка у другој деоници.

Најбољи у тиму Србије био је Никола Дедовић са четири поготка, три је постигао Никола Јакшић, а по један Немања Вицо, Петар Јакшић и Сава Ранђеловић.

Србија ће у финалу у недељу играти против победника меча Хрватска - Мађарска, а то ће бити прилика за шесто злато за наш национални тим, пошто су олимпијски шампиони били 1968, 1984. и 1988. као Југославија и 2016. и 2021. као Србија.

Олимпијски шампиони су тако показали да и поред смене генерација и даље имају велики квалитет и менталитет за највећа дела. Обезбедили су Србији трећу медаљу на овим Играма, после два досадашња злата, а само још да видимо могу ли Стевановићеви "делфини" да ураде незамисливо пре почетка турнира.