Спорт

Неустрашива Александра донела Србији четврту медаљу - у финалу теквондоа ће се борити за злато!

Српски спортисти обезбедили су у петак и трећу медаљу на Олимпијским играма победом ватерполиста у полуфиналу над САД, а Перишићева је потом обезбедила и четврту, својим пласманом у велико финале
Неустрашива Александра донела Србији четврту медаљу - у финалу теквондоа ће се борити за злато!© Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Теквондоисткиња Александра Перишић пласирала се у финале турнира за такмичарке до 67 килограма, пошто је остварила још једну велику победу на Олимпијских игара у Паризу.

Она је прво савладала Тајланђанку Сасикарн Тонгчан 2:0, по рундама 5:3, 4:2, у оквиру четвртфиналне борбе, пре него што је потом уследила и највећа победа у њеној каријери, против Кинескиње Ђи Сонг у полуфиналу.

Тиме је Перишићева Србији обезбедила и четврту медаљу у Токију, пошто су претходно ватерполисти пласманом у финале обезбедили трећу.

Перишићева је била неустрашива у четвртфиналној борби и на две секунде пре краја друге рунде успела да зада победоносни ударац, да би у полуфиналу била супериорна. Савладала је Сонг 2:0, по рундама 11:4, 9:1. Она ће у финалу радити борбу против Вивијане Мартон из Мађарске, која је савладала Сару Шари из Белгије.

Финале теквондоа за такмичарке до 67 килограма је на програму у петак од 21.19 часова.

image