Спорт

Александра Перишић у сузама: Жао ми је због злата, видимо се у Лос Анђелесу

Српска теквондисткиња Александра Перишић рекла је после освајања сребрне медаље на Олимпијским играма да јој је криво што није успела да освоји злато и додала да се нада да ће засијати на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 2028. године
Александра Перишић у сузама: Жао ми је због злата, видимо се у Лос АнђелесуGetty © Al Bello

Александра Перишић донела је Србији трећу медаљу на Играма у Паризу, пошто је у категорији до 67 килограма освојила сребрно одличје.

"Драго ми је што сам успела да освојим још једну медаљу за Србију. Жао ми је што није златна, што сам тренера разочарала и много ми је криво, али се надам да је ово један леп почетак за нас две и да ћемо у Лос Анђелесу засијати", рекла је Александра за РТС.

Перишићева је у Паризу остварила три победе, али је поражена у финалу од Мађарице Вивијане Мартон резултатом 0:2 (1:7, 2:4).

"Хвала свима који су нас подржавали. Велика је ово ствар, требало би да се поносим целом овом причом. И што смо успеле да освојимо и шта смо прошле и шта нисмо и шта смо све прегурале. Не могу да будем толико срећна јер знам по шта смо дошле и шта је био циљ. Криво ми је што нисам успела", рекла је уплакана Александра Перишић.

Претходно су у Паризу златне медаље освојили тенисер Новак Ђоковић, као и стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец.

image