Светислав Пешић срећан после освајања бронзе: Одбрана је организација, напад је таленат

Веома смо срећни да смо учествовали на овом турниру и срећан сам због победе и бронзане медаље, рекао је селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић

Србија је у борби за бронзу на Олимпијским играма у Паризу савладала Немачку 93:83.

"Веома смо срећни да смо учествовали на овом турниру, за који сам већ рекао да је један од најквалитетнијих у историји, и срећан сам због победе и бронзане медаље", рекао је селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић.

Селектор је рекао да су његови момци сјајно спровели припремљени план.

"Од почетка до краја смо контролисали утакмицу, одиграли смо сјајно. Играли смо као против Америке. План је био да да зауставимо Шрудера и Франца Вагнера. Одрадили смо сјајно, било нам је важно да одбраном да донесемо самопоуздање. Одбрана је организација, напад је таленат", рекао је Пешић.

Кари је похвалио и противника, селекцију Немачке.

"Одличан смо посао направили и сви знају да имамо веома доста талента у нападу и да то изгледа веома лако на крају, али није било лако. Немачка је један од најбољих тимова икад. Мислим да обе екипе заслужују финале Олимпијских игара", рекао је Пешић на конференцији за медије.

Истакао је селектор Србије будуће планове.

"Када је реч о мени, сада је време за славље овог великог успеха и освајање медаље на Олимпијским играма. Немам никакав план. Да будем искрен, први пут у свом животу не знам шта желим да радим идућих дана. Желим да будем са породицом, пријатељима, да славим и идем на одмор као и после сваког турнира. Не знам, стварно не знам. О српској кошарци, сви знају мене и ја сам увек уколико сам им потребан. За било шта, ту сам. Србија мора знати да искористи овај успех, иако немамо домаћу лигу, иако је кошарка јако важан спорт у нашој земљи. Морамо размишљати шта смо урадили на овај начин и како ћемо унапредити кошарку, није битно ко је селектор. Сад је важно само анализирати ову Олимпијску игру и да се спремимо за Лос Анђелес", закључио је Пешић.