Спорт

Недеља је последњи дан на Играма у Паризу - Србија против Хрватске за злато

Последњи, 16. такмичарски дан на Олимпијским играма у Паризу, резервисан је за борбу за златну медаљу у ватерполу. Србија ће против Хрватске од 14.00 покушати да дође до трећег узаступног најсјајнијег одличја на Играма
Недеља је последњи дан на Играма у Паризу - Србија против Хрватске за златоGetty © DeFodi Images

Недеља ће Србији донети пету медаљу на Играма у Паризу, а остаје да се види којег ће она сјаја бити.

Одличја на највећој спортској смотри на свету, ове године су Србији донели Зорана Аруновић и Дамир Микец, Новак Ђоковић, Александра Перишић, кошаркашка и ватерполо репрезентација.

Ватерполисти ће имати прилику да се боре за злато, пошто су успели да направе велики подвиг и елиминишу Грчку и Америку у досадашњем делу нокаут фазе.

Противник у финалу биће им добро познат - селекција Хрватске.

Хрвати су претходно били бољи од Шпаније и Мађарске.

Финале је на програму од 14.00 часова, а победи и злату надају се сви ватерполисти Србије, почевши од капитена Јакшића.

"Даћемо све од себе, верујем да можемо да освојимо то злато. Битно је да играмо као у последње време. Поносан сам на сваког играча, знамо шта смо прошли кроз ове три године. Заборављамо утакмицу са Америком. Нисмо дошли да будемо други. Још нисмо урадили оно због чега смо дошли, а то је да победимо, а не да одбранимо злато, јер је ово нова екипа. Желимо да освојимо златну медаљу - није важно против кога је. Дефинитивно ћемо дати све што имамо, чак и више него у било којој претходној утакмици коју смо имали током овог турнира", рекао је Јакшић, који је освајач два олимпијска злата.

Србија и Хрватска последњи пут у финалу Игара састале су се 2016. године, када су славили наши "делфини".

Изабраници селектора Стевановића покушаће да дођу до трећег узастопног злата на Олимпијским играма.

image