Јокићу нису дали МВП у Паризу - најбољи у свему, али Леброн добио награду

Уместо тога, најбољи кошаркаш света уврштен је у идеалну петорку турнира, поред два Американца, и по једног Француза и Немца

Амерички кошаркаш Леброн Џејмс проглашен је за најкориснијег играча на Олимпијским играма, саопштила је Светска кошаркашка федерација (ФИБА).

Џејмс (39) је до награде стигао након што је остварио учинак у финалној победи против Француске од 14 поена, шест скокова и 10 асистенција, али је много оних који истичу да "краљ" није заслужио ут награду.

Наиме, Никола Јокић је на Олимпијским играма у Паризу завршио турнир као играч са највише постигнутих поена, највише скокова, највише асистенција и највише украдених лопти, водивши тим Србије састављен од далеко мање звезда до бронзане медаље.

Ипак, за ФИБА то није било довољно, па је Џејмсу додељена МВП награда, док је Јокић изабран у идеални тим турнира. Он је у првој петорци уз Џејмса, али и Стефа Карија из САД, као и Немац Денис Шрудер и Француз Виктор Вембањама.

Јокић је предводио Србију ка бронзи са просеком од 18.8 поена, 10,7 скокова, 8.7 асистенција, 2.0 украдених лопти и једном блокадом по мечу.