Стевановић: Момцима свака част, победили су сами себе

Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић честитао је играчима освајање златне медаље и рекао да су они победили сами себе, своје страхове и слабости

Србија је освојила историјско, треће узастопно злато, у ватерполу, пошто су "делфини" победили Хрватску у финалу.

"Рекао сам то и пре Игара, ватерполо турнир је један од најтежих, као и рукомет, јер имате осам утакмица и нормално је да не будете на врхунцу у свакој од њих. Наше правило као тима је да не губимо самопоуздање, веровали смо да смо на правом путу и припремали смо се за четвртфинале", рекао је селектор Стевановић, а преноси сајт Олимпијског комитета Србије.

Подвукао је да Србија треће Олимпијске игре заредом завршава као четврта у групи, а на крају узима злато.

"Момцима свака част, издржали су све. Пре свега, победили су сами себе – своје слабости, сумње, страхове. И због тога су сада олимпијски шампиони."

На речи селектора надовезао се и Душан Мандић.

"Мислим да смо само нас 13 играча који смо били овде, стручни штаб и наши најближи веровали у то да можемо да дођемо до оваквог циља. Само ми знамо кроз шта смо прошли – од смене генерација, преко неуспеха на такмичењима, до тога да три године нисмо успели да освојимо медаљу", рекао је Мандић.

Додао је Мандић да је осећај невероватан кад се освоји најсјајнија и најважнија медаља.

"Верујем да, када си искрен према себи и другима, кад си потпуно предан и кад верујеш у себе, једино на тај начин можеш да оствариш овакав успех. Пресрећан сам. Никад нисам ни сањао да ћу доћи у ову ситуацију, да ћу причати о овоме и да ћу се налазити овде. Заиста, ово је невероватно искуство", рекао је Мандић.

Страхиња Рашовић каже да је његов тим заслужено освојио златну медаљу.

"Могу до сутра да причам колико сам срећан, ми смо шампиони, ово је за све нас. Србија је поносна земља, мала, али поносна. Ми смо познати по спорту, српском инату. Ово је за све нас. Не волим никад да се хвалимо, али овог пута морам да кажем да смо шампиони, прави витезови... Хвала свима на подршци. Хвала и свим спортистима који су нас подржавали, хвала Новаку Ђоковићу који је дошао код нас после пораза од Аустралије, то нам је била таква ињекција. Хвала нама међусобно који смо били тим, остали смо то до краја", навео је Рашовић.