Мандић: Новаков говор нам је дао додатну мотивацију, када си искрен, онда ти се врати

Српски ватерполиста Душан Мандић по повратку у Србију причао је о узбудљивим Олимпијским играма и савету

Српски ватерполиста истакао је значај говора који је Новак Ђоковић одржао репрезентативцима након пораза од Аустралије.

"Морам и да се захвалим Новаку Ђоковићу, који је дошао да посети олимпијце после нашег пораза од Аустралије. Сви смо били у соби, размишљали, ушао је на врата и одржао је говор од срца. То је допрло до нас, дало нам је додатну мотивацију, изјавио је данас у Београду ватерполиста Србије Душан Мандић.

Ватерполисти Србије су данас допутовали у Београд, пошто су јуче победили Хрватску резултатом 13:11 у финалу Олимпијских игара у Паризу. Ово је била трећа узастопна златна медаља за ватерполисте Србије на ОИ, након Рио де Жанеира 2016. и Токија 2021. године.

"Било је успона и падова, јако тежак моменат био је после пораза од Аустралије. Нисмо личили на себе, тај пораз нас је баш дубоко дотакао. Можда и нешто испровоцирао у нама", рекао је Мандић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла" у Београду.

Он се још једном захвалио Ђоковићу, који је освојио златну медаљу на тениском олимпијском турниру у Паризу.

"Још више смо уживали када је он дошао до дуго ишчекиваног циља. Лепа прича и за њега и за нас. Не бих улазио у детаље, али причао је о његовим победама и поразима, шта је све он пролазио. Осетили смо да је то истинито и искрено", навео је Мандић.

Мандић је признао да није ни сањао да ће Србија поново да освоји злато на Олимпијским играма.

"Невероватно, нестварно... Када верујеш, када си искрен према себи и другима, тада се врати. Тај пут ме је довео до овог злата", додао је Мандић.

Српски ватерполиста Милош Ћук је подсетио да се његов тим мучио у групној фази.

"Не може никад да буде лако. Наша репрезентација се мучи кроз групу, али смо после кренули да играмо како је требало. Изгледали смо у финалу како смо ми хтели, све је плански рађено", рекао је Ћук.

Он је рекао да је најтежи меч био у четвртфиналу ОИ против Грчке (12:11).

"Дефинитивно је била најтежа утакмица у четвртфиналу, представљала је баријеру, коју смо морали да превазиђемо. Гол против Грка је труд свих нас, дошао је као награда за све што смо прошли", навео је Ћук.

Ватерполиста Србије Сава Ранђеловић је изјавио да се нада позиву у национални тим за ОИ у Лос Анђелесу 2028. године.

"Што се нас тиче - ми смо ту. Све је на селектору, надам се да ћемо бити довољно добри да нас позове за Лос Анђелес", рекао је Ранђеловић.

Капитен Србије Никола Јакшић је изјавио да су ватерполисти пратили резултате свих спортиста на Играма у Паризу.

"Нисмо излазили из села, али смо јако навијали за све преко ТВ-а. Не верујем да су нас баш чули, али смо јако навијали и испратили смо све наше спортисте", рекао је Јакшић.