Спорт

Александра Перишић: Нисам још свесна величине ове медаље - није крај, идемо даље

Репрезентативка Србије у теквондоу Александра Перишић изјавила је у Београду да је поносна на освојену сребрну медаљу на Олимпијским играма у Паризу
Александра Перишић: Нисам још свесна величине ове медаље - није крај, идемо даљеGetty © Al Bello

Перишић је на Играма освојила сребрну медаљу у категорији до 67 килограма, а допутовала је у Београд са остатком српске делегације.

"Рекли смо када смо кретале на пут да се надамо да ћемо се вратити насмејане. Ево, насмејане смо и срећне", изјавила је Перишић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла" у Београду.

Она је рекла да су Игре у Паризу велико искуство.

"Ја сам све време била фокусирана на своје мечеве и нисам проводила време са познатим спортистима. Кад се све завршило, једва сам чекала и да видим ватерполисте и кошаркаше. Мислим да ће ми се ноге одсећи кад будем дошла на вечерашњи свечани дочек. Надам се да сам помогла деци да се баве овим спортом. Поносне смо, нисам још свесна величине ове медаље. Ово није крај, идемо даље", додала је репрезентативка Србије.

Петра Бутала Ковачић, која је тренер Александре Перишић, изјавила је да је очекивала добар резултат у Паризу.

"Веровали смо да Александра може да нас обрадује и освоји злато. Ту је са сребром. Остаје жал за златом, јер смо радиле на томе и Александра је била спремна да га узме. Али будућност је пред њом", изјавила је Бутала Ковачић.

Александра Перишић је у финалу поражена од Мађарице Вивијане Мартон.

"Суђење је било чудно на Играма. Мађарица је имала свој дан. Била је невероватна. Да сте ме питали никада је не бих навела као освајачицу злата. Мајсторски је одрадила дан и поклопило се тако како се поклопило", навела је Бутала Ковачић.

Свечани дочек српских освајача олимпијских медаља биће одржан вечерас у 20 часова испред Старог двора.

image