Спорт

"Весели се српски роде" - Београд дочекао своје спортске хероје, освајаче медаља на Играма у Паризу

Српски спортисти, освајачи медаља на Играма у Паризу, поздравили су навијаче са балкона Старог двора и захвалили се на подршци коју су имали током 16 дана такмичења у престоници Француске
"Весели се српски роде" - Београд дочекао своје спортске хероје, освајаче медаља на Играма у Паризу© TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Србија и Београд још једном су на платоу испред Старог двора дочекали српске спортисте, овога пута освајаче медаља на Олимпијским играма у Паризу.

Пред више од 50.000 људи, на чувеном Балкону појавили су се златни Новак Ђоковић, ватерполисти Србије, Зорана Аруновић и Дамир Микец, сребрна теквондисткиња Александра Перишић, као и бронзани кошаркаши.

Традиционално, прослава је организована на платоу испред Старог двора, а спортисти су са балкона поздравили јавност, која је претходних 16 дана са великом страшћу пратила њихове победе и поразе.

Дочек су увеличали група ТХЦФ и Даница Црногорчевић, чије песме "Играј и победи" и "Весели се српски роде" су назаобилазна пратња сваке прославе српских спортиста.

Србија је на Олимпијским играма у Паризу освојила пет медаља - три златне, једну сребрну и једну бронзану.

  • 12. авг 2024 • 21:17

    21:17

    Трубачи за крај!

    Као и свако весеље у Србији, и ово је завршено уз звуке трубачког оркестра.

  • 21:06

    "Весели се српски роде" ори се са Балкона

    Група ТХЦФ отпевала је своју песму "Играј и победи", која је постала и незванична химна кошаркаша Србије, док је Даница Црногорчевић, заједно са спортистима, али и свима присутнима, отпевала "Весели се српски роде".

  • 20:56

    Ђоковић: Ово је невероватно, сваки пут ме инспиришете

    "Хвала свима што сте дошли у оваквом броју, ово је невероватно. Ја сам имао част и задовољство да будем на овом балкону више пута, али сваки пут ме изненађујете и инспиришете. Нисте свесни колико нам дајете снаге да изађемо овде испред вас. Ово је нешто најбоље што спортиста може да доживи. Живела Србија!", рекао је Новак Ђоковић.

  • 20:50

    Спортисти се захваљују на подршци: Хвала свима, живела Србија!

    Пристунима су се обратили кошаркаш Алекса Аврамовић, теквондисткиња Александра Перишић, стрелци Дамир Микец и Зорана Аруновић, капитен ватерполиста Никола Јакшић и селектор Урош Стевановић - сви су се захвалили на подршци, како вечерас, тако и током трајања Олимпијских игара у Паризу.

  • 20:47

    "Боже правде", сузе и осмеси на Балкону

    Спортисти и сви присутни углас певају химну Србије "Боже правде", уз пратњу хора "Чаролија".

  • 20:45

    Овације за Новака!

    Новак Ђоковић је на Балкону, у друштву селектора Дејвис куп репрезентације Србије - Виктора Троицког.

  • 20:37

    На балкон Старог двора излазе златни "делфини"

    Ватерполисти Србије, који су у Паризу освојили трећу узастопну златну олимпијску медаљу, на балкон Старог двора излазе уз мелодију из култне серије "Повратак отписаних".

  • 20:36

    Овације за златне стрелце - Зорану и Дамира!

    Зорана Аруновић и Дамир Микец изашли су Балкон и добили овације присутних. 

    До златне медаље довели су их њихови сестра и брат, који су им уједно и тренери - Јелена и Горан.

  • 20:33

    На Балкону је и сребрна Александра Перишић

    Александра Перишић, која је у Паризу освојила сребрну медаљу, појавила се на Балкону заједно са својим тренером - Петром Буталом Ковачић.

  • 20:31

    Богдановић се захвалио на подршци

    Капитен кошаркаша Богдан Богдановић захвалио се присутнима на подршци током турнира и опростио се узвиком "Ко је најбољи - Србија!".

image