Спорт

Вучић са спортистима учесницима Олимпијских игара и члановима њихових стручних штабова

Председник Србије Александар Вучић примио је учеснике Олимпијских игара и чланове њихових стручних штабова у згради Генералног секретаријата председника на Андрићевом венцу
Вучић са спортистима учесницима Олимпијских игара и члановима њихових стручних штабова© TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

На пријему су присутни освајачи златне медаље, ватерполисти и стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, затим освајачица сребрне медаље у теквондоу Александра Перишић и бронзани кошаркаши.

Председник је примио и прослављеног српског тенисера, освајача златне медаље на Олимпијским играма у Паризу, Новака Ђоковића, пре најављеног дочека српских олимпијаца у Београду.

Ђоковић је у Председништво дошао у пратњи Виктора Троицког, који му је био тренер на Олимпијским играма у Паризу.

Најбољи светски тенисер ће се потом придружити дочеку олимпијаца на тераси Скупштине града у 20 часова.

Након тога, Дамир Микец уручио је поклон председнику Републике.

Влада Србије донела је на седници решења о додели новчане награде члановима мушке ватерполо репрезентације Србије у висини од по 200.000 евра у динарској противвредности за освојену златну медаљу на Ол у Паризу, а исти износ додељен је и њиховом тренеру.

За спортске резултате - освојену сребрну медаљу у олимпијској дисциплини теквондо на Играма у Паризу спортисткињи Александри Перишић и њеном тренеру додељена је награда у износу од по 100.000 евра у динарској вредности, док је члановима мушке кошаркашке репрезентације, према решењу Владе Србије, припала награда у висини од по 60.000 евра у динарској противредности за освојену бронзану медаљу.

Исти износ додељен је и тренеру српске кошаркашке репрезентације.

Влада Србије донела је раније решење о додели новчане награде од по 200.000 евра Новаку Ђоковићу и његовом тренеру због освајања злата на Олимпијским играма у Паризу.

Освајачима олимпијских медаља биће приређен свечани дочек испред Старог двора у Београду у 20 часова, а грађанима ће се обратити златни ватерполисти и стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, а очекује се потврда освајача златне медаље у тенису Новака Ђоковића.

Српски тим је на Олимпијским играма бројао је 115 спортиста, који су освојили пет медаља.

Српски такмичари били су присутни и на свечаној церемонији затварања Олимпијских игара синоћ у Паризу, на којој су заставу носили Аруновићева и Микец.

image