Новак после дочека правио фешту на улицама града: Код куће је најлепше!

Најбољи српски спортиста умео је да прослави велики успех у Паризу, а после свечаног дочека у Београду, уживао је на улицама главног града

Новак Ђоковић појавио се на чувеном балкону Старог двора заједно са кошаркашима, ватерполистима, Зораном Аруновић, Дамиром Микецом и Александром Перишић, где га је дочекало више десетина српских навијача.

После фантастичног дочека, Ђоковић је уживао возећи се улицама града и дружећи се са најмлађим фановима.

Он је објавио снимак на којем се види да у рукама држи мегафон којим поздравља навијаче које је срео успут.

А потом се обратио и на друштвеним мрежама:

"Златни повратак кући! Код куће је најлепше!", написао је Ђоковић уз спектакуларан клип са дочека.

Новак је на Олимпијским играма у Паризу освојио златну медаљу, једини трофеј који му је недостајао у нестварној каријери.

Он је у финалу победио великог ривала Карлоса Алкараза у два тај-брејка и зацементирао звање највећег свих времена.

"Дуго очекивано злато после бронзане медаље коју сам освојио у Пекингу на свом првом учешћу на Олимпијским играма. После тога сам учествовао трипут, два пута сам испадао у полуфиналима…", рекао је Ђоковић у изјави за РТС.

"Имам сада 37 година, дошао сам без трофеја, имао сам повреду… Многи су доводили у питање квалитет тениса који сам играо последњих месеци."

Додао је да га вера никада није напуштала и поновио је да му је ово највећи успех у каријери.

"Мало људи ме је сматрало за фаворита, али сам ја веровао јер сам знао да је ово можда и последња шанса да освојим злато."

"Одиграо сам један од најбољих турнира, осећао сам подршку народа, имао сам одговорност да запнем још више. Без лажне скромности, ово је највећи успех у мојој каријери и са поносом носим злато које сам освојио за Србију", закључио је Новак.