Спорт

Ништа од треће мастерс титуле за Руса – Рубљов поражен у финалу Монтреала

Други рекет Русије ипак није успео да дође до свог трећег трофеја на турнирима из серије 1.000
Ништа од треће мастерс титуле за Руса – Рубљов поражен у финалу МонтреалаGetty © Minas Panagiotakis / Stringer

Андреј Рубљов остао је без титуле на мастерсу у Монтреалу, пошто је у финалу поражен од Аустралијанца Алексеја Попирина – 6:2, 6:4.

Дуел је трајао само сат и по времена, а Московљанин ипак није успео да понови игру од пре неколико дана, када је елиминисао првог играча света Јаника Синера.

Попирин, којем је ово највећи успех у каријери, био је много агресивнији и са два брејка је најавио победу у финалу.

У другом сету му је био довољан само један, а на крају је завршио са чак 18 винера из форхенда и 10 асова.

"Сигурно најбоља недеља у мојој каријери, не само због титуле него и због имена тенисера које сам победио. Веома сам задовољан мојим борбеним духом, никада се не предајем. То сам најбоље показао против (Григора) Димитрова", рекао је Попирин.

Он је освојио трећу титулу у каријери, свакако и највећу, а и даље нема пораз у финалима. Такође, постао је први Аустралијанац који је покорио један мастерс, након чувеног Лејтона Хјуита.

Као 62. на свету, Попирин је постао четврти најслабије рангирани шампион било ког мастерса у историји, али када се зна да су међу првих пет чак тројица шампиони Монтреала, онда је једна ствар јасна.

Канадски опен је први велики турнир после Вимблдона, тако да се често деси да га они највећи прескоче или не дођу у најбољој форми.

С друге стране, Рубљов је истакао да је разочаран, али да ће много позитивних ствари понети са овог турнира.

"Добра недеља за мене. Велики корак напред. Поносан сам на себе да сам био тако добар ментално током целог турнира. Када упоредите мој меч данас и онај од пре неколико месеци у Монте Карлу када сам такође изгубио против њега, тада сам био десет пута гори", закључио је Рубљов.

image