Спорт

"Марка" писала о "лудници" у Београду: 70.000 људи дочекало богове спорта – Ђоковића и Јокића

Спектакуларан дочек српских спортиста у Београду није могао да прође неопажено у свету спорта, па су о њему писали многи светски медији
"Марка" писала о "лудници" у Београду: 70.000 људи дочекало богове спорта – Ђоковића и Јокића© F.S./ATAImages

Србија и Београд још једном су на платоу испред Старог двора дочекали српске спортисте, овога пута освајаче медаља на Олимпијским играма у Паризу.

Пред више од 70.000 људи, на чувеном Балкону појавили су се златни Новак Ђоковић, ватерполисти Србије, Зорана Аруновић и Дамир Микец, сребрна теквондисткиња Александра Перишић, као и бронзани кошаркаши.

Шпанска "Марка" посветила је текст овом невероватном догађају под насловом "Лудница у Београду: 70 хиљада људи поздравило српске освајаче медаља на челу са Ђоковићем и Јокићем".

Иако је Ђоковић у финалу Игара савладао управо шпанског адута Карлоса Алкараза, новинар "Марке" није се либио да похвали најбољег спортисту света, али и навијаче који су у великом броју дошли да га поздраве.

"Двојица спортиста имају статус богова у Србији. Новак Ђоковић је најбољи тенисер у историји, а Никола Јокић је најбољи кошаркаш на свету. Ове године је освојио трећи ореол МВП у НБА", истиче се у тексту "Марке".

Јокић је предводио кошаркаше до бронзе, мало је недостајало да падне и амерички "дрим тим", а суперстар Денвера је турнир завршио као најбољи стрелац, скакач, асистент и "крадљивац" лопти.

"Новак је у Паризу освојио златну медаљу, једини велики успех који му је недостајао у каријери, док је Никола предводио кошаркашку репрезентацију до бронзе после велике шансе да сруше Сједињене државе у полуфиналу", додаје се у тексту.

Нису заборавили уредници мадридског листа да спомену и остале шампионе – ватерполисте, стрелце и теквондисткињу Александру Перишић.

Индијски портал "Спорткида" пише "да је београдским улицама завладала еуфорија, када је златна медаља Новака Ђоковића запалила емотивну прославу у Србији".

"Људи су поносно махали српским заставама поготово јер је Новак остварио свој олимпијски сан", подвучено је у тексту.

image