Спорт

Американац открио зашто Јокић није био МВП у Паризу: "То је небулозно!"

Иако је Јокић статистички био очигледно најбољи играч олимпијског турнира, награда му ипак није припала
Американац открио зашто Јокић није био МВП у Паризу: "То је небулозно!"Getty © Gregory Shamus / Staff

Познати амерички новинар Брајан Виндхорст открио је шта би могао да буде разлог због ког Никола Јокић није изабран за најкориснијег играча на кошаркашком турниру Олимпијских игара.

Јокић, који је са Србијом освојио бронзу у Паризу, постао је први кошаркаш у историји Олимпијских игара који је био водећи по броју остварених поена, скокова и асистенција, али упркос томе, МВП признање је отишло у руке Американца Леброна Џејмса.

Виндхорст је у једном подкасту открио шта се дешавало иза кулиса гласања.

"Речено ми је да гласају и медији. Негде тамо био је 'кју-ар' код на зиду у медија центру и гласање за МВП-а отворили су два дана раније, дакле за време полуфиналних мечева. Прво сам се запитао, зашто би то урадили тад?", рекао је Виндхорст, да би потом наставио.

"Тек после ми је речено да поред медија гласају и ФИБА експерти. ФИБА експерти... То је небулозно. То су могла да буду два-три типа које су зауставили и питали 'хеј, људи, ко треба да добије награду'. Али како год, није то сад толико битна ствар после свега што се догодило на кошаркашком турниру", закључио је Виндхорст.

image