Спорт

Реконструкција одбране у последњи час - Јунајтед довео два потенцијално велика појачања из Бајерна

Бивши фудбалери Бајерна Матијс де Лихт и Нусаир Мазрауи нови су чланови Манчестер јунајтеда и то само неколико дана пре старта нове сезоне у Премијер лиги
Реконструкција одбране у последњи час - Јунајтед довео два потенцијално велика појачања из БајернаGetty © Alexander Hassenstein

Прошла сезона била је заборав навијача Манчестер јунајтеда, а чини се да ни ова неће бити много боља - судећи по очајничким потезима у финишу прелазног рока.

Сезона у Премијер лиги почиње за викенд, а "ђаволи" су тек почели реконструкцију тима.

Из Бајерна стижу два потенцијално велика појачања и то у дефанзивној линији, пошто су уговор са великаном са "Олд Трафорда" потписали Матијс де Лихт и Нусаир Мазрауи.

Де Лихт је са Манчестер јунајтедом потписао уговор до јуна 2029. године уз могућност продужења на још једну сезону.

Британски медији наводе да је Јунајтед платио Бајерну обештећење од 50 милиона евра са бонусима за холандског фудбалера.

Де Лихт (25) је био члан Бајерна од 2022. године, а пре клуба из Минхена играо је за Јувентус и Ајакс, а у холандском клубу сарађивао је са менаџером Ериком Тен Хагом.

И Мазрауи је пре Бајерна наступао за Ајакс, а медији преносе да је Баварцима плаћен 20 милиона евра, а уговор је потписан на две плус једну сезону.

Ипак, није све тако сјајно за "ђаволе", пошто ће почетак сезоне пропустити Лук Шо, који се повредио на тренингу и биће ван терена око месец дана.

image