Спорт

Давид против Голијата на фудбалски начин - Реал и Аталанта у борби за први европски трофеј у сезони

Фудбалери мадридског Реала и Аталанте играће у Варшави у мечу Суперкупа Европе
Давид против Голијата на фудбалски начин - Реал и Аталанта у борби за први европски трофеј у сезониGetty © Giacomo Cosua/NurPhot

Фудбалери Реала су прошле сезоне освојили Лигу шампиона, пошто су у финалу победили Борусију Дортмунд 2:0, док је Аталанта тријумфовала у Лиги Европе, пошто је у финалу овог такмичења била боља од Бајер Леверкузена 3:0.

Фудбалери Реала и Аталанте одиграли су само два међусобна дуела у европским такмичењима и то 2021. године у осмини финала Лиге шампиона - "краљевски" клуб је тада у првој утакмици у гостима славио 1:0, а у реваншу је било 3:1 за Мадриђане.

Фудбалери Реала су пет пута освајали европски Суперкуп и то 2002, 2014, 2016, 2017. и 2022. године.

"Једва чекамо да почне меч са Аталантом. Играмо за први трофеј у сезони, која је захтевна. Желимо да јако почнемо сезону, свесни смо изазова. Тим изгледа добро иако нисмо имали много тренинга, али смо мотивисани за меч", рекао је тренер Реала Карло Анчелоти.

Фудбалери Аталанте први пут у историји играју за трофеј Суперкупа Европе.

Главни судија меча између Реала и Аталанте биће Швајцарац Сандро Шерер, његови помоћници биће Стефан де Алмеида и Јонас Ерни из Швајцарске, док је за четвртог арбитра одређен Микола Балакин из Украјине.

У ВАР соби биће Немци Бастијан Данкерт и Кристијан Дингерт, као и Федаји Сан из Швајцарске.

Утакмица ће бити одиграна од 21 час на "Националном стадиону" у Варшави.

image