Ништа од Звезде – Фојтман појачао минхенски Бајерн

Иако су медији преносили да је немачки репрезентативац на радару црвено-белих, он се ипак одлучио да се врати у домовину

Немачки кошаркашки репрезентативац Јоханес Фојтман потписао је трогодишњи уговор са Бајерном, саопштио је клуб из Минхена.

Фојтман (31) је претходне две сезоне играо за Олимпију из Милана, а претходних дана се доводио у везу са Црвеном звездом.

Он се на друштвеним мрежама опростио од италијанског клуба, а потом је потписао вишегодишњи уговор са Бајерном.

Фојтман је пре Олимпије играо за Басконију, Скајлајнерс и Јену. Немачки кошаркаш је прошле сезоне за екипу из Милана у Евролиги просечно бележио седам поена, 4,4 скока и 2,1 скок по утакмици.

"Веома сам срећан што сам потписао за Бајерн и што сам се вратио у Немачку  после много година проведених у иностранству. Бићу део веома узбудљивог пројекта у Бајерну, радујем се новом изазову", рекао је Фојтман, пренео је званични сајт клуба.

Немачки репрезентативац је четврто појачање Бајерна у прелазном року после Јама Мадара, Кевина Јеба и Оскара да Силве. Минхенски клуб је недавно за новог тренера ангажовао Гордона Херберта.

Фојтман је са селекцијом Немачке освојио златну медаљу на Светском првенству 2023. године, као и бронзу на Европском првенству 2022. Он је наступио за репрезентацију Немачке на Олимпијским играма у Паризу.

Немачка је у мечу за бронзану медаљу на Олимпијским играма поражена од Србије резултатом 93:83.

Нова сезона у Евролиги почиње трећег октобра, а Бајерн ће у првом колу на свом терену дочекати Реал Мадрид.