Спорт

Тренер упозорио Новакове ривале: "Погодили сте му его, играће још три или четири године!"

Један од најпознатијих тениских тренера упозорио је младе асове да ће још дуго морати да се боре са највећим свих времена
Тренер упозорио Новакове ривале: "Погодили сте му его, играће још три или четири године!"Getty © Daniel Kopatsch / Contributor

Патрик Муратоглу, власник једне од највећих тениских академија и бивши тренер Симоне Халеп, Серене Вилијамс и Холгера Рунеа, дао је храбру прогнозу о наставку каријере Новака Ђоковића.

Ђоковић је у Паризу освојио златну олимпијску медаљу и комплетирао невероватну каријеру, пошто је то био једини значајнији трофеј који му је недостајао.

Новак је потврдио звање највећег тенисера у историји (ГОАТ), али Муратоглу верује да ту није крај његовим успесима.

"Новак може да игра још три или четири године на највишем нивоу", почео је француски стручњак.

"Али оно што је сада битно, то је питање његове мотивације. Мислим да је имао много проблема баш са њом пре Олимпијских игара. Сви су осећали да Рафа одлази. И Новак је то осетио. Наравно, то је био снажан удар на његову мотивацију. После тога се Рафа одлично вратио на шљаку, његов ниво је био добар и то је дало екстра мотив Новаку."

Муратоглу верује да су Србина "погурали" и млади лавови – Карлос Алкараз и Јаник Синер.

"Синер је почео да игра перфектно, Алкараз такође. Мислим да је све то погодило његов его, да се вратио веома јак и најзад освојио трофеј који је јурио током целе своје каријере."

И сам Ђоковић је истицао да жели да наступа на Играма у Лос Анђелесу 2028. године, што значи да ће његови ривали још дуго имати ноћне море.

"Новак је у сјајној форми, игра невероватан тенис. Спреман је за такмичење још три-четири године на највишем нивоу. Треба му надметање као са Рафом и Роџером да буде највећи. Једине конкуренте које сада може да има су Карлос и Јаник, који могу да га побеђују и повреде његов его. Зато ће желети да покаже да је и даље велики шампион", закључио је Муратоглу.

Следећи турнир на којем ће светски "број 2" наступити јесте Ју-Ес опен, на којем брани титулу освојену пре 12 месеци.

image