Спорт

Говор о ком се прича: "Новаче, бацио си под ноге гомилу кукавица, хтели су да виде твоју срамоту"

Новак Ђоковић је недавним освајањем златне медаље на Олимпијским играма у Паризу још једном потврдио да је најбољи тенисер свих времена
Говор о ком се прича: "Новаче, бацио си под ноге гомилу кукавица, хтели су да виде твоју срамоту"Getty © Diego Souto / Contributor

Колико је тај његов успех, али и сви претходни, био инспиративан, показао је говор једног бразилског новинара на тамошњој телевизији.

Гиљерме Фијуза је недавно одржао говор инспирисан српским тенисером и показао како се, између осталог, и у тој земљи гледа на најбољег тенисера свих времена.

"Новаче Ђоковићу, ти ниси победник, ти си ослободилац, Бацио си под ноге гомилу кукавица који су желели да виде твоју срамоту, не, они су хтели твој пораз, твоју срамоту! Ставио си под ноге гомилу џепароша који су посвећени етици. Џепароши ће имати ноћне море од тебе", јаке речи упутио је новинар, а потом наставио да хвали Србина.

Осврнуо се и на добро познато хапшење у Аустралији током пандемије коронавируса.

"Ђоковићу, твоја златна медаља понижава пропагаторе лажне науке, на сваки срамни талас лобиста одговарао си сјајном игром. Учио си на снази достојанства гомилу која никада неће разумети шта је то. Ухапшен си у Аустралији, а ослободили су оне који су се поклонили срамоти. Неколико њих се разболело, а ти си остао да продајеш здравље. Показао си да чаробни напитак не постоји, а још мање за масовне уцене. И поред тога након хапшења протеран си из земље", рекао је Фијуза и наставио у истом тону.

"Хтели су морално да те униште, хтели су да прекину твоју трку, хтели су да нестанеш са мапе. Заувек си на мапи, не само као највећи у историји, заувек си на мапи као вођа врсте. У време покорности твојих ближњих ко се усуди да дигне главу видеће те Новаче Ђоковићу. Неки то неће издржати и радије ће се поново суочити са земљом скупљајући златне мрвице политички коректних лобиста. Али они који се усуде да се држе усправно наћи ће наду у теби, Ђоковићу. Једнога дана велика срамота човечанства биће на прави начин разоткривена и тог дана нећеш бити на врху постоља. Бићеш у галерији вечности, са недвосмисленим признањем ко си. Новаче Ђоковићу, ти си херој", поручио је бразилски новинар.

image