Спорт

Партизан играо са 13 странаца: "Неки играчи не задовољавају критеријуме"

Александар Станојевић, тренер Партизана, био је незадовољан након испадања његовог тима из квалификација за Лигу Европе
Партизан играо са 13 странаца: "Неки играчи не задовољавају критеријуме"© FK Partizan/Miroslav Todorović

Црно-бели су у реваншу у гостима код Лугана ремизирали 2:2 после продужетака, али је швајцарски представник прошао даље због победе у првом мечу.

Партизан је наставио кошмарну сезону у Европи и, након дебакла од кијевског Динама, доживео је нови ударац, упркос чињеници да је један део меча играо са играчем више.

Станојевић је у стартну поставу убацио чак девет странаца. Да, добро сте прочитали – девет иностраних фудбалера.

Од српских представника у тиму су били само голман Александар Јовановић и дефанзивац Светозар Марковић, који је такође имао понуде да наступа за Босну и Херцеговину.

Пошто није ишло, шеф стручног штаба београдског клуба покушавао је изменама. Направио их је шест јер је добио једну вишка у продужецима. Од шест нових играча, чак четири су били странци, што у коначном збирну износи 13 интернационалаца у Партизану за једну европску утакмицу.

"Велики жал. Били смо тако близу да макар уђемо у неизвесност око пенала. Да решавамо неке ствари", почео је Станојевић на конференцији за медије.

"Нисмо изгубили утакмицу, играли смо нерешено, али смо изгубили у двомечу. Жао ми је због тога, због целе ситуације. Шта је ту је, идемо даље."

Како ће спремити екипу за Гент после тешког пораза?

"Морамо, то нам је посао. Тешко нам је свима. Дали смо максимум. Одрадили продужетке. Стварно смо се доста потрудили. Неки више, неки мање. Али, генерално смо се потрошили. Тешка утакмица нас чека."

Говорећи о наредном сусрету у Европи, Станојевић је најавио нове промене, упркос чињеници да је клуб овог лета довео деветорицу нових чланова.

"Морамо нешто. Неки играчи не задовољавају критеријуме, неки не могу да се наметну", закључио је Станојевић.

image