Спорт

Кармело о Богдановим тројкама против Америке: Хтео сам да му аплаудирам, али...

Амерички кошаркаш био је један од промотера олимпијског турнира, а посебно упечатљива била је сцена на утакмици између Сједињених Америчких Држава и Србије
Кармело о Богдановим тројкама против Америке: Хтео сам да му аплаудирам, али...Getty © Sarah Stier

Кармело Ентони похвално је говорио о капитену "орлова" Богдану Богдановићу, који је одиграо сјајно на Олимпијским играма у Паризу.

Србија је дошла до бронзане медаље у престоници Француске, а лако је могло да се деси да одличје буде и сјајније, пошто је тим Светислава Пешића био веома близу да сруши амерички "дрим тим".

Американци су повели најјачи могући састав и после преокрета, уз добрану помоћ судија, елиминисали српску селекцију у полуфиналу.

Тој утакмици присуствовао је и Мело, који се свом подкасту дотакао и Богданове прославе тројке у његовом стилу.

Иако су Американци то протумачили као исмевање и непоштовање, Мело је знао да Боги тиме указује љубав и поштовање.

"Он (Богдан) је мој момак. Не, није било (непоштовање). То је било у реалном времену, права ствар се дешавала. Свидело ми се како игра, био сам у фазону: 'Добар шут, Богдане'. Свиђа ми се то, видим те. Тако да је то било више поштовање, као, знаш...", рекао је Мело и наставио:

"Ценим што сте стали на моју страну, али он је само показивао љубав. То је било дивљење. Као навијач, хтео да му аплаудирам када је погодио оне тројке. Хтео сам да навијам, али опет, нисам могао да покажем емоцију."

Кошаркашка јавност сагласна је у оцени да је Србија заслужила да победи тим препун звезда, од којих су највеће Леброн Џејмс, Стеф Кари, Кевин Дурент, Џоел Ембид, Ентони Дејвис, Девин Букер...

"Вероватно је једна од највећих утакмица на којима сам икада био. Чињеница. Као, највећа. Једна од њих", закључио је Мело.

Американци су дошли до петог узастопног олимпијског злата, пошто су у финалу били бољи од домаћина Француске.

image