Хенман: Сада би све могло да оде у другом смеру – да Новаку буде лакше против Синера и Алкараза

Некада највећи британски играч има занимљиву прогнозу за наставак каријере Новака Ђоковића

Тим Хенман верује да ће српски ас после освајања златне олимпијске медаље играти још слободније и бити опаснији ривал младим генерацијама, него што је то случај био до сада.

Новак Ђоковић у Паризу је комплетирао тенис, дошао до јединог трофеја који му је до сада недостајао и постао први играч који је освојио све што постоји у "белом спорту".

Због  тога, многи мисле да ће остати без мотивације и да ће његова каријера кренути силазном путањом, иако је он више пута најавио да жели да се такмичи на Играма у Лос Анђелесу 2028. године.

Један од оних који не мисли тако је Хенман – Британац верује да тек сада следи оно најбоље од Новака.

"Не мислим да ће Ђоковић, сада када је освојио златну медаљу почети да размишља у фазону то је то", рекао је Хенман новинарима у Лондону.

"Има невероватну страст за ову игру. Воли то што ради и зато ми се чини да би прича могла да оде у потпуно другом смеру него што многи мисле."

А тај смер је веома позитиван за новог олимпијског шампиона.

"Освајање злата би могло потпуно да га ослободи, сада би могао да размишља да је оверио све највеће турнире и да од сада игра из љубави, за своју душу. Могао би да игра потпуно растерећено на Ју-Ес опену где ће сигурно гледати да освоји нову гренд слем титулу."

Човек по којем је један део комплекса Ол Ингланд клуба добио име сматра да ће његови највећи ривали, пре свих Јаник Синер и Карлос Алкараз, тек сада имати тежак посао.

"Све то би могло да буде много теже за његове конкуренте јер ће играти слободније и док је здрав и спреман, сигуран сам да може да освоји још највећих трофеја. Без притиска, сада када има освојено злато, могао би да буде још опаснији и лакше да излази на мегдане Синеру или Алкаразу."

Некада четврти играч света импресиониран је Ђоковићем.

"Видети то што је урадио у Паризу, било је заиста невероватно. То је био један од његових најбољих мечева у целој каријери. Победити Алкараза који је мало пре тога освојио Ролан Гарос и Вимблдон било је апсолутно феноменално. Новаку није сметало ни што је био под великим оптерећењем јер није крио колико би му значило да коначно освоји златну медаљу јер је било реално да му је са 37 година то била последња шанса", закључио је Хенман.

Прву прилику да покаже да је Тим у праву, Ђоковић ће имати од 26. августа, када почиње Ју-Ес опен на којем брани титулу.