Спорт

"Отказао сам састанак, шта да ја причам после Ђоковића?" Селектор ватерполиста открио све детаље

Селектор ватерполиста Србије Урош Стевановић открио је шта се дешавало иза кулиса у Паризу, када је Новак Ђоковић одржао говор ватерполистима у најтежим тренуцима током Олимпијских игара
"Отказао сам састанак, шта да ја причам после Ђоковића?" Селектор ватерполиста открио све детаљеGetty © Mondadori Portfolio / Jean Catuffe / Contributor

Ђоковић је освојио златну медаљу у Паризу, исто као и ватерполисти седам дана касније, а њих везује и састанак који су изненада имали током самог такмичења.

У тренуцима када су "делфини" били у кризи и мучили се у групној фази - у којој су доживели три пораза у пет утакмица - Новак је одлучио да посети ватерполисте и подигне им морал у кључним тренуцима.

Детаље везане за тај разговор открио је управо селектор Урош Стевановић, који је због свега морао да откаже и свој састанак са екипом.

"Новак уђе у собу нашег стручног штаба, зовем Андрију Герића да дође код нас, ја му у минути кажем шта и каква је ситуација, да не губимо његово златно време. Прави човек, ментално најјачи на свету, индивидуални спорт, шта је он човек прошао, то ми нисмо свесни. Стварно нисмо свесни. Тада и када је отишао од њих и вратио се код нас схватио сам шта је Новак. Мајке ми, невероватно. Не спортиста, какав човек", почео је Стевановић разговор у подкасту "Под капицом".

Наставио је да хвали најбољег тенисера свих времена.

"Нема једну погрешну реч. Не да каже нешто погрешно, него тоналитет, начин обраћања, како и шта прича. У рангу Мајкла Џордана, Мухамеда Алија, буквално је тако. Далеко, далеко испред нас и свега. Тек мало када размислиш... Када је он то сам прошао, није сам, имао је подршку породице и стручни штаб, него та аура, појава када је дошао."

Стевановић је открио и какву реакцију је Новаков разговор изазвао.

"Отишао је тамо, провео 15 минута, ови из Олимпијског комитета хтели су да га извуку, рекао сам им 'пустите га бре'. Отишли су по њега после 10-15 минута, враћају се. Они излазе. Требало је да идемо на заједнички састанак, где бих ја морао да причам о тим неким стварима и остало. Одустао сам, није било састанка. Нема шта ти да причаш после Новака. Стварно нема шта, све је смешно, све је глупо. Играчи онда излазе из соба, свима глава горе и осмех, још су јачи били", закључио је Стевановић.

image