Спорт

Ситију одузимају 70-80 бодова због малверзација? Енглеска бруји о казни Премијер лиге

Енглески шампион Манчестер сити могао би да буде кажњен одузимањем 70 до 80 бодова у предстојећој сезони Премијер лиге, тврди британски "Атлетик"
Ситију одузимају 70-80 бодова због малверзација? Енглеска бруји о казни Премијер лигеGetty © Michael Regan / Staff

Као што је и "Тајмс" раније писао, саслушања по питању Ситијевих финансијских нерегуларности требало би да почну у септембру. У петак, на дан почетка нове сезоне, извори "Атлетика" наводе да постоји више опција за санкције против "грађана", а да је главна одузимање бодова.

Један од водећих људи у једном од најбољих клубова Енглеске наводно тврди да је генерални поглед на ствари такав да би Сити могао да добије казну од 70-80 бодова.

Још један неименовани извор је цитиран, који верује да би ти бодови могли да буду одузимани Ситију током три наредне сезоне, отежавајући им да се квалификују за Лигу шампиона.
Трећи извор тврди да је најреалнија опција одузимање бодова и финансијска казна.

У фебруару је Премијер лига саопштила да је клуб оптужен да је лажно представљао своје приходе од сезоне 2009-10 до сезоне 2017-18, дајући непотпуне информације о менаџерским и играчким бонусима и да није поштовао правила лиценцирања УЕФА, финансијски фер-плеј и правила профитабилности и одрживости лиге. Истрага је трајала четири године.

Касније је покренута независна комисија да истражи 115 наводних кршења финансијског фер-плеја од стране Манчестер ситија.

image