Канађанин покраден у Синсинатију - одлука судије која би могла да промени историју тениса

Феликс Оже-Алијасим елиминисан је у осмини финала мастерса у Синсинатију и то захваљујући великом превиду и ароганцији главног судије меча

Одличан меч одиграли су Феликс Оже-Алијасим и Џек Дрејпер на мастерсу у Синсинатију, а на крају је победа припала британском тенисеру после контроверзне одлуке судије - 5:7, 6:4, 6:4.

Победа Дрејпера у сваком случају је изненађење, али захваљујући начину на који је до ње дошао постала је шокантна, потом и вирална.

Наиме, Британац је сервирао на другу меч лопту, лоптица је после контакта са његовим рекетом прво ударила у подлогу, а онда прешла преко мреже.

Али, судија Грег Аленсворт то није видео, доделио му је поен, самим тим и победу у мечу.

Млади Канађанин остао је у неверици. Чак је тражио да супервизор сиђе на терен, али одлука је остала непромењена.

Иако је успорени снимак јасно показао ко је у праву, нити судија нити супервизор нису дозволили прегледавање, који би довело до исправне одлуке.

Постваља се питање чему све технолошке иновације служе, када се не могу користити у тренутку у којем су заиста потребне.

Ситуација са меча између Канађанина и Британца остаће упамћена као једна од најконтроверзнијих у историји тениса, а остаје нада да ће тениски оци убудуће дозволити гледање снимка, како би се избегле катастрофалне одлуке судија на терену.

То ће бити могуће већ на Ју-Ес опену, последњем гренд слем турниру у сезони, на којем ће судијама бити доступна видео анализа, неопходна за фер вођење дуела.