Спорт

Игре у Паризу памтиће по медаљама, али и ужасним условима у селу - "Живели смо у прљавштини!"

Аустралијска пливачица Аријарна Титмус по повратку са Олимпијских игара, на којима је освојила четири медаље, за локалне медије говорила је о очајним условима у олимпијком селу
Игре у Паризу памтиће по медаљама, али и ужасним условима у селу - "Живели смо у прљавштини!"Getty © Alexander Bogatyrev/SOPA Images/LightRocket

Титмусова је у Паризу освојила по две златне и две сребрне медаље, али су главни утисак на њу оставили катастрофални услови у олимпијском селу.

"Олимпијско село није гламурозно као што људе мисле. Купатило у мом стану је веће од просторије у којем смо живеле нас четири", рекла је Титмусова гостујући у једној аустралијској телевизијској емисији.

Велики број спортиста жалило се на услове у селу - картонске кревете, квалитет хране и још много, много тога...

"Променили су нам постељину прво вече када смо дошли, али от тада до краја нашег боравка ниједном. Живели смо у прљавштини", рекла је Титмусова, која сматра да би оборила светски рекорд на 400 метара да је имала боље услове за живот у олимпијском селу.

Аустралијанка је рекла да је велики проблем био и недостатак тоалет папира.

"Морали смо да лажемо како би смо добили ролну тоалет папира. Уколико га потрошите, добијете једну ролну за четири дана, за цео стан", рекла је видно разочарана олимпијска шампионка.

Претходно је италијански шампион усликан како спава у парку, а не на картонском кревету у селу, док је велики Адам Пити говорио да су појединци у храни налазили црве.

"Стандард. Гледамо најбоље од најбољих на свету, али немају најбоље услове", рекао је једном приликом британски пливач.

image