Гвардиола хвалио српске спортисте: Волео бих да научим тај менталитет, ту жељу и понос

Шпанац је са много поштовања причао о српским спортистима на Олимпијским играма, који су га одушевили и показали од чега су саткани

Уживао је Пеп Гвардиола у недавно завршеним Олимпијским играма у Паризу.

Један од најбољих фудбалских тренера у историји овог спорта, похвално је причао о српским спортистима, њиховом менталитету и жељи за победом.

"Мора да сте посебно поносни у Србији на спортисте. Да не помињем уопште Ђоковића. Невероватно је шта су Надал, Федерер и он урадили у тенису, а он још увек то ради, још увек је на врхунцу. Његов менталитет када је играо у финалу против Алкараза је био невероватан", рекао је Гвардиола у интервјуу за "Арену спорт".

Шпански стручњак причао је о лепоти спорта и упознавања нових култура широм света.

Гвардиола је истакао менталитет српских ватерполиста и кошаркаша, који су успели да се домогну медаља у Паризу.

"Због тога су Олимпијске игре величанствене. Погледајте ватерполо, Србија је лоше почела турнир, а видите шта се десило на крају. Један гол у продужецима и онда се дошло до победе над Хрватском у финалу. Потом погледајте кошаркаше Србије на челу са Јокићем, колико су близу били да победе онакав тим САД, то је невероватно."

"Менталитет у Србији, али и читавом простору бивше Југославије, заиста је невероватан за остатак Европе. Волео бих да научим тај менталитет. Радознао сам да сазнам одакле је он и шта је разлог томе. Како могу да се свађају на тренинзима, да се деру једни на друге, али кад изађу на терен, у базен или на паркет, у том тренутку су браћа која се боре за све", рекао је тренер Манчестер ситија.

Гвардиола је изјавио да се Срби морају поносити својим менталитетом и спортистима.

"Мислим да Србија мора бити поносна на заоставштину коју су оставили Европи, на тај менталитет комбинован са талентом и вештином коју поседују и то у свим спортовима, невероватни су", закључио је Гвардиола.