Спорт

Ђоковић се огласио о крађи какву тенис није видео: Срамотно је, живимо у 21. веку...

Ситуација која је потресла свет тениса и даље је главна тема у "белом спорту", а сада је свој суд дао и највећи свих времена
Ђоковић се огласио о крађи какву тенис није видео: Срамотно је, живимо у 21. веку...Getty © Matthew Stockman

Новак Ђоковић огласио се на друштвеним мрежама поводом ситуације на меч лопти у дуелу Џека Дрејпера и Феликса Оже-Алијасима у Синсинатију.

Дрејпер је после велике борбе у три сета направио изненађење и елиминисао Канађанина који је био у налету, али ће се тај тријумф дуго памтити због начина на који је завршен.

Наиме, Британац је сервирао на другу меч лопту, лоптица је после контакта са његовим рекетом прво ударила у подлогу, а онда прешла преко мреже.

Али, судија Грег Аленсворт то није видео, доделио му је поен, самим тим и победу у мечу.

Млади Канађанин остао је у неверици. Чак је тражио да супервизор сиђе на терен, али одлука је остала непромењена.

Иако је успорени снимак јасно показао ко је у праву, нити судија нити супервизор нису дозволили прегледавање, који би довело до исправне одлуке.

Моментално су људи који прате тенис, бивши и садашњи играчи коментарисали ову ситуацију, најгласнији су били Ник Кирјос, Денис Шаповалов и Стефанос Циципас, чију је објаву Ђоковић "рипостовао".

"Срамотно је да немамо видео-снимак оваквих ситуација на терену", написао је Новак на друштвеној мрежи "Икс".

"Оно што је још смешније јесте да немамо правило које би дозволило судијама да промене иницијалну одлуку на основу погледаног снимка."

Он је додао да би технологију требало увести у тенис као у осталим спортовима.

"Сви који гледају ТВ виде шта се догодило, а играчи се држе у незнању шта је исход. Имамо уживо технологију за линије, живимо у технолошки напредном 21. веку! Молим оба Тура да се оваква глупост никад више не догоди!"

Дрејпер се ипак пласирао у наредну рунду, али је у њој завршио учешће у Синсинатију, пошто га је у четвртфиналу у два сета елиминисао Холгер Руне.

image